Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den moderne kolonialisme: hvad har dit køleskab at gøre med søkøer?

20. marts 2023 @ 17:30 - 18:30

Kom og hør Anna-Carina Josefsen og Nicoline Kjemtrup, som står bag kampagnen Glimt fra Guatemala, fortælle om deres oplevelser i felten tæt på minegiganten Fénix, som ligger i det østlige Guatemala.
Med sig hjem har de en masse viden om den guatemalanske regerings voldelige håndtering af jordfordelingen mellem de oprindelige folk, der ønsker at bo og dyrke mad på den og dem, der ønsker at grave værdifulde metaller op af den. Det er den klassiske David og Goliat historie, men den eneste vinder er indtil videre den russisk-schweiziske Solway Group, som lige nu ejer og administrerer nikkelminen.
Kom med og bliv også klogere på hvilke konsekvenser vores forbrug i Danmark har på biodiversiteten, og de lokales helbred og rettigheder nær Guatemalas største sø.
Dørene åbner kl. 17.30
Det vil være muligt at købe drikkevarer mod et symbolsk beløb der går til MAK’s arbejde i og om Mellemamerika. Egen mad må gerne medbringes.
Hvem er MAK?
Mellemamerika Komiteen er en solidaritetsorganisation. I daglig tale kalder vi os MAK. Vores formål er at mobilisere en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika. Vi er primært drevet af frivillige kræfter og vores arbejde består af projektarbejde, oplysningsarbejde og kulturudveksling. Mellemamerika Komiteen støtter aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder. Vi prioriterer det direkte samarbejde med politiske og folkelige bevægelser.

Detaljer

Dato:
20. marts 2023
Tidspunkt:
17:30 - 18:30
https://fb.me/e/2zEFICh9w

Arrangør

Mellemamerika Komitéen
Telefon:
21521740
E-mail:
info@makomiteen.dk
View Arrangør Website

Sted

Solidaritetshuset
Griffenfeldsgade 41
København N, 2200 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
21521740