Bliv frivillig i en organisation med højt til loftet

MAK er drevet af frivillige, hvilket betyder, at du kan få stor selvbestemmelse og stor læring i de frivilligt baserede projektgrupper og aktivitetsgrupper.

Du kan få direkte indflydelse på alle faserne i et udviklingsprojekt eller indgå i kampagnearbejde. 

Ved at være aktiv i en projektgruppe i MAK kan du få hands-on erfaring inden for udviklingsområdet og du kan få konkret faglig erfaring med projektarbejde, herunder udformning af ansøgninger til donorer, dialog med partnerne i Mellemamerika, samt et godt lokalt kendskab.

Vi er organiseret i en række baggrundsgrupper, der arbejder med forskellige projekter, kampagner osv. Disse kan du læse mere om under vores arbejde.

Som frivillig MAKtivist vil du desuden blive en del af et stærkt socialt fællesskab. Vi er seriøse omkring vores projekter, men prioriterer også sociale arrangementer, så som julefrokoster og fester i forbindelse med forårsseminar og arbejdsweekender.

Hos MAK er du frivillig på den måde der giver bedst mening for dig. Det er derfor muligt at være en del af en gruppe uanset hvor i landet du befinder dig. Måske kan du bidrage med noget via online kommunikation? Måske er du i København eller Århus et par gange om året? Uanset hvad hører vi gerne fra dig og vi vil gøre vores bedste for at matche dig med den aktivitet eller projektgruppe der passer bedst til dine behov og erfaringer!

Du er altid velkommen som frivillig i Mellemamerika Komiteen. Send en mail til info@makomiteen.dk for at høre mere!

Herunder vises først en oversigt over de forskellige grupper i MAK, beskrivelserne finder du længere nede på siden.

Projektgrupper:

 • Brigaderne til hhv. Nicaragua og Guatemala
 • Brigadekoordinering (planlægning af brigaderne)
 • MAKkult 
 • Retten til at passe på naturen
 • REMO
 • Agroøkologi i Guatemala 
 • MAKsnak 

Aktivitetsgrupper:

 • MAMA-redaktionen
 • Eventgruppen
 • Økonomi (lokalkassér)
 • Hjemmeside
 • Kommunikation (SoMe)
 • Netværk: Forum for Madsuverænitet

 Projektgrupper:

De fleste projektgrupper i MAK er åbne for nye frivillige løbende – kontakt landssekretæren på info@makomiteen.dk eller 21521740 for at blive sendt videre til den relevante kontaktperson.
 
  • Brigaderne til hhv. Nicaragua og Guatemala

MAK udsender løbende brigader i seks eller 12 uger ad gangen. Brigaderne sendes traditionelt afsted en gang om året. Grundet de usikre forhold i Nicaragua har vi indtil videre indstillet vores brigadeaktivitet i landet. Grundet COVID19 har vi desværre måtte aflyse brigade til Guatemala i 2020. Vi håber at det vil være muligt at udsende en brigade næste gang i løbet af 2021.

Gruppen skal i samarbejde med brigadekoordinatoren følge op på kontakter i Guatemala og lave opreklamering i Danmark.

Ved at være med i brigadegruppen får du mulighed for at være med til i praksis at lave politisk arbejde om og med Mellemamerika, herunder:

    • – Udbredelse af kendskabet til brigaderne (f.eks. igennem annoncering, oplæg mv.)
    • – Afholdelse af informationsmøder for brigadeinteresserede
    • – Out-reach: kontakt med gymnasier, universiteter, højskoler, professionsuddannelser m.fl.
    • – At samarbejde med lokale organisationer i Mellemamerika
    • – Løbende evaluering, forbedring og udvikling af brigaden
    • – Regnskabsføring med brigadepenge
    • – Generel indsats for oplysningsarbejde og udbredelse af Guatemala-kendskab i DK

Skriv til brigade@makomiteen.dk hvis du vil være med!

Læs mere om bridgaderne her.

Brigadegruppen kan finde sted over hele landet.

  • MAKkult

MAKKULT arbejder for at støtte brugen af kunst, kultur og kommunikation til at lave positiv social forandring i Mellemamerika. 

Vi arbejder med ungdomsgrupper i Guatemala, der alle er mobiliseret omkring kunst, kultur og kreative metoder, til at skabe et bedre samfund.

MAKkult arbejder primært fra København.

  • Retten til at passe på naturen/the right to defend nature

Dette projekt arbejde med at reducere sikkerhedsrisici for lokale i Guatemala som laver fortalerarbejde m.m. for miljø, klima og natur. 

This is an international group who seeks to comunicate in english.

Meetings are conducted in CPH.

  • REMO

Doña Adelia

REMO er en spansk forkortelse for Kvindenetværket på øen Ometepe, og støtter kvinder fra 25 landsbysamfund, der i fællesskab søger at finde løsning på deres problemer og håndhæve deres rettigheder som kvinder og som samfundsborgere. 

Læs mere om gruppens arbejde her.

Gruppen holder primært til i Aarhus men nogle medlemmer er bosat i København.
 
  • Agroøkologi i Guatemala

Støtte til en skole i Guatemala, som uddanner kvinder og børn til at kunne dyrke egne grønsager og dermed skabe en langtidsholdbar løsning på problemer med ernæring og viden om landbrug.


Aktivitetsgrupper:

De fleste aktivitetsgrupper i MAK er åbne for nye frivillige løbende – kontakt landssekretæren på info@makomiteen.dk eller 21521740 for at blive sendt videre til den relevante kontaktperson.

  • MAMA-redaktionen

Kan du lide at fange folk med dine ord? Eller gennem billeder? Vil du afprøve at skrive artikler, lave interviews eller reportager og få det udgivet? Så kom med i MAMA-redaktionen i 2020!
Hvert år udgiver Mellemamerika Komitéen medlemsbladet MAMA (MellemAmerika MAgasinet) med fortællinger og reportager fra det forgangne år. 

Hvis du har lyst til at bidrage med interviews, reportager fra begivenheder (også i Danmark) eller artikler om Mellemamerika; eller har du lyst til at bruge dine evner inden for layout, opsætning af tekst og billeder, korrekturlæsning, fotografering eller andet relevant, så send os en kort motiveret ansøgning, så vi ved præcis hvilke af opgaverne du er mest interesseret i, evt. plus CV eller portefølje.

Arbejdet med MAMA kan varetages fra hele verden med adgang til computer og internetforbindelse.

Læs mere om MAMA her.

  • Events

Sæt halen på æslet til 48-timers festival i april 2019

I eventgruppen kan du bestemme frit hvilke aktiviteter og arrangementer du vil være med til at planlægge og afvikle.

Det konkrete indhold afgøres i vid udstrækning af dine kvalifikationer og hvad I som gruppe har lyst til.

Du kan være med til at udbrede kendskabet til Mellemamerika ved at være med til at arrangere events eller lave kampagner der sætter fokus på forskellige problemstillinger. MAK kan fx findes til Verdensspejl i Aarhus, 48-timers festival og Kulturhavn i København; og nogle gange holder vi også vores egne minifestivaler. Har du en vild ide, vil vi gerne være med til at føre den ud i livet.

Derudover står eventgruppen som regel for afholdelse af den månedlige MAKmandag som finder sted i Solidaritetshuset i København. En MAKmandag er altid den sidste mandag i måneden hvor nye og gamle medlemmer mødes til alt fra folkekøkken, filmvisning, debataften, dans eller sprogcafé. Kun eventgruppens fantasi sætter grænser. 

Du kan få erfaring med:

   • – At ideudvikle og deltage i andre kreative processer i fællesskab med andre.
   • – At være tovholder på store og små begivenheder.
   • – Arbejdet i en frivilligdrevet organisation, der er i konstant udvikling.
   • – Praktisk planlægning og afvikling af arrangementer i solidaritetens navn

Der kan arbejdes både fra København og Aarhus.

Some members of this group works in english as well. 

  • Hjemmeside

Vi deles om opgaver med at opdatere og vedligeholde hjemmesiden, fx kalender, nyheder, pressemeddelelser m.m. Vi ønsker at gøre hjemmesiden endnu mere tilgængelig og lækker og se på.

Hvis du har kommentarer til hjemmesidens udseende, brugervenlighed eller indhold er du velkommen til at skrive til de(n) kommunikationsansvarlige på kommunikation@makomiteen.dk

Kan varetages fra hele landet med afgang til computer og internet.

  • Kommunikation

Vi ønsker at udbrede kendskabet til MAK, til brigaderne og til vores øvrige solidaritetsarbejde via sociale platforme og artikelskrivning.
MAK udgiver et digitalt nyhedsbrev 8-12 gange om året og samarbejder med tre andre udgivne medier, som udgiver vores artikler m.m. løbende.
Denne gruppe har også medlemmer fra MAMA-redaktionen og webgruppen.

  • MAKsnak

MAKsnak er en ny-opstartet podcast gruppe som ønsker at formidle nyheder og information om Mellemamerika på dansk.

Gruppen er dannet i København men tøv ikke hvis du befinder dig et andet sted i landet.

Bliv Medlem

I Mellemamerika Komiteen arbejder vi både med solidaritetsarbejde i Mellemamerika og med oplysningsarbejde i Danmark. Som medlem er du med til at støtte vores arbejde, og du modtager desuden vores medlemsblad MAMA digitalt en gang om året.