Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

INFOMØDE OM PERMAKULTUR PÅ TVÆRS

28. marts @ 18:00 - 19:00

Vær med til at sætte fokus på klimaforandringer, oprindelige befolkninger i Guatemala, og hvordan man kan gøre en forskel fra Danmark, blandt andet, ved at bruge permakultur-principper!
Som del af vores nye kampagne #Permakultur på Tværs sender vi i år 10 frivillige afsted til vores samarbejdspartner IMAP (Instituto Mesoamericano de Permacultura) i Guatemala. Her vil du deltage i et permakulturdesign-kursus (PCD) undervist af kyndige folk fra Guatemala med oprindelig baggrund, og som har mange års erfaring med permakultur og traditionelle metoder.
Tilmeldingen er åben for alle aldre og baggrunde. Der er ikke krav om særligt forhåndskendskab til Guatemala eller permakultur så længe man går til projektet med et åbent sind.
I foråret 2024 vil man deltage i 4 forberedende workshops/møder; 3 i København og 1 besøg hos Egeskoven på Vestsjælland. Til juli er man 3 uger i Guatemala. Sideløbende hjælpes deltagerne ad med at dokumentere, lave inspirerende post til MAKs sociale medier, og skrive artikler. Efterfølgende i efteråret 2024 vil deltagerne bruge deres viden til at skabe en have med brug af de lærte principper og teknikker til åbne havedage. Det er derfor vigtigt at man har lyst til at være en del af et fællesskab resten af året og har mulighed for at deltage i løbende aktiviteter udover de 3 ugers rejse til Guatemala.
På infomødet giver vi en kort præsentation af permakultur, projektet “Permakultur på Tværs”, MAK, og oprindeligt folk i Guatemala. Det vil være muligt at møde koordinatoren og stille generelle spørgsmål om turen.
Dette møde er åbent for alle.
Hvis man allerede ved at man ønsker at deltage kan man ansøge om at komme med her: https://docs.google.com/…/1BmEGW8YCHolbRPf9d7ue…/prefill
Vi starter kl. 18.00 og forventer at slutte senest kl. 19.00. Vi sørger for lidt at drikke og snacks.
Du kan læse mere om projektet på vores hjemmeside: https://makomiteen.dk/rejs-ud-med-mak-paa-brigade/
Kontekst i Guatemala:
I Guatemala lever flere af de oprindelige befolkningsgrupper primært af landbrug. Selvom landet er et af de mest biodiverse i verden, og det er muligt at dyrke de fleste former for afgrøder, er det også blandt de lande i verden med den højeste procent af fejlernæring. Især blandt de oprindelige folk, som også udgør den fattigste del af landets befolkning. Dette sker, fordi de fleste afgrøder eksporteres til andre steder i verden, herunder Danmark. Afgrøderne kommer altså ofte ikke den lokale befolkning til gode, og de industrielle dyrkningsmetoder, som dækker store arealer med samme afgrøde (monokultur), udpiner jorden. Det er disse problematikker vi med projektet vil give målgrupperne forståelse for. Vi ønsker at styrke deres engagement i den grønne dagsorden og vise dem, at der er en global fælles kamp mod disse udfordringer som man kan bidrage til ved at starte i sin egen have indgå i permakultur-netværk i Danmark.
Projektet er støttet af Udenrigsministeriets Oplysnings og Engagementspulje.
Om MAK:
Mellemamerika Komiteen (MAK) er en solidaritetsorganisation. Vores formål er at mobilisere en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika gennem tre hovedaktiviteter:
– Udsendelse af arbejds- og solidaritetsbrigader til Costa Rica og Guatemala
-Projektarbejde i Mellemamerika i samarbejde med lokale partnere
– Uddannelses- og informationsarbejde i Danmark
MAK støtter aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder. Vi prioriterer et ligeværdigt og direkte samarbejde med folkelige bevægelser i Mellemamerika.

Detaljer

Dato:
28. marts
Tidspunkt:
18:00 - 19:00
Begivenhed Tags:
, ,

Arrangør

Mellemamerika Komitéen
Telefon:
21521740
E-mail:
info@makomiteen.dk
View Arrangør Website

Sted

Solidaritetshuset
Griffenfeldsgade 41
København N, 2200 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
21521740