Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nicaragua: Valget og kampen for demokrati

18. november 2021 @ 17:30 - 22:00

Nicaraguanetværket inviterer til en aften i Nicaraguas tegn. Der vil være oplæg fra nicaraguanske gæster, som har fulgt valget i Danmark, og efterfølgende debat om situationen i Nicaragua og den usikre fremtid landet går i møde efter præsidentvalget. Efter oplæggene vil der være kulturelle indslag med folkedans og musik, og der vil kunne købes lækker nicaraguansk mad.
———-
Demokratiet og civilsamfundets råderum har i de seneste år været under ekstremt pres i Nicaragua. Siden de sociale protester med de studerende i spidsen for alvor brød ud i april 2018, er mere end 300 mennesker blevet dræbt. Protesterne er blevet mødt med brutal vold og politisk forfølgelse fra Daniel Ortega’s styre. Flere tusinde er blevet såret og fængslet, og op mod 100.000 nicaraguanere er flygtet til nabolandet Costa Rica. Samtidig er nicaraguanske og internationale organisationer blevet lukket eller smidt ud af landet, og i de seneste måneder er en række fremtrædende oppositionsledere og præsidentkandidater blevet fængslet forud for valget d. 7. november.
Til arrangementet vil vi høre gæsterne fra Nicaragua om hvordan valget er gået, og hvilken fremtid de ser for landet.
————————- Program ————————-
Aftenen begynder med et introducerende oplæg ved Misha Wolsgaard-Iversen, politisk rådgiver i Oxfam IBIS
Herefter vil de to nicaraguanske gæster, Laura Lau fra AMS-OSC (netværk af sociale bevægelser og civilorganisationer), og Silvia Nadine Gutiérrez, medlem af forretningsudvalget i det politiske parti UNAMOS (tidligere MRS), fortælle om deres oplevelse af tiden op til og efter præsidentvalget og hvordan de ser fremtiden for Nicaraguas demokrati.
Vi slutter arrangementet af med kulturelle indslag i form af danseopvisninger og musik. Derudover vil solidaritetsgruppen Alianza Cívica Danesa-Nicaragüense sørge for lækker nicaraguansk aftensmad til en rimelig pris.
———-
Tak for støtten fra DIPD – Dansk Institut for Partier og Demokrati.
Arrangementet er offentligt og gratis og vil foregå på dansk og spansk med tolkning.

Detaljer

Dato:
18. november 2021
Tidspunkt:
17:30 - 22:00
Begivenhed Tags:
https://fb.me/e/1emQCpRMi

Arrangører

Mellemamerika Komitéen
Nicaragua netværk

Sted

Støberiet, Blågårdsgade 5, 2. sal
Blågårdsgade 5, 2. sal
København N, 2200 Danmark
+ Google Maps