Hjem » Nyheder » Praktikant i Mellemamerika Komiteen forår 2024

Praktikant i Mellemamerika Komiteen forår 2024

  • af

Vil du have erfaring med at arbejde i en NGO? Mellemamerika Komiteen søger en praktikant som frivillig- og eventkoordinator. Vi er en af Danmarks eneste NGO’er som udelukkende arbejder for at støtte udviklings- og solidaritetsarbejdet i Mellemamerika. Som praktikant bliver en ​del af vores lille frivillige sekretariat, og får derigennem også frivillige og aktivister som kollegaer

Frivillig- og eventkoordinator i Mellemamerika Komiteen, 37t/ugen i foråret 2024.

Som praktikant kommer du til at være tovholder og igangsætter for frivilliggrupper og aktiviteter i Mellemamerika Komiteen. Du vil få til opgave at rekruttere nye frivillige, vedligeholde, analysere og pleje eksisterende frivillige. Arbejdet indebærer introduktion og hvervning af nye frivillige, besøg og oplæg på uddannelsesinstitutioner,  afholdelse af events med fokus på Mellemamerika. Og ikke mindst være stå for planlægning af årets største arrangement; Latinamerika dag! En opgave som både kræver overblik, handlekraft og god energi. Som koordinator er du kontaktperson for de frivillige og har derfor en helt central rolle i organisationen med en masse ansvar. Der er plads til at du kan udfolde dine egne idéer. Det er derfor vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og kan strukturere din egen tid. Vi søger en naturlig leder som formår at skabe god stemning og engagement blandt frivillige i organisationen.

Du kommer blandt andet til at:

  • Være kontaktperson og sparingsperson for frivillige på tværs af grupperne.
  • Organisere oplysningsarrangementer
  • Sørge for godt sammenhold blandt de frivillige ved at organisere sociale aktiviteter.
  • Planlægge og kordinere Latinamerikadag 2024
  • Rekruttere og fastholde frivillige, herunder besøg på relevante uddannelsesinstitutioner.
  • Være med til at udarbejde strategier for vedligeholdelse af frivilligt engagement.
  • Udarbejde content til sociale medier samt bidrage med indlæg til nyhedsbreve og hjemmeside.
  • Ugentlig sparring og idéudveksling med landssekretær

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til/eller interesse for Mellemamerika og at du har erfaring med frivilligkoordinering. Ligeledes er det en fordel at kunne tale/forstå spansk, men heller ikke et krav. Der vil være forskudte arbejdstider cirka 2-3 dage om ugen grundet arrangementer og møder med frivillige som typisk foregår om eftermiddagen. Du får base på vores kontor i Solidaritetshuset på Nørrebro sammen med vores landssekretær. Stillingen er en ulønnet praktikant stilling.

Om Mellemamerika Komiteen:

Mellemamerika Komiteen (MAK) er en solidaritetsorganisation. Vi ønsker at skabe en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika: derfor støtter vi aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder, og prioriterer at samarbejde direkte med politiske og folkelige bevægelser. De sidste over 40 år har vi arbejdet med bondebevægelser, fagbevægelser, kvinderettighedsorganisationer og ungdomsorganisationer. Vi er en lille næsten frivilligdrevet organisation med én deltidsansat. Derfor er rollen som frivilligkoordinator en stor og essentiel rolle.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning og dit CV til ​info@makomiteen.dk​ senest onsdag d. 11. oktober 2023 kl. 23.59. Praktikantstillingen er tænkt med start 1. februar 2024 indtil juni 2024. Vi kan tilpasse datoerne dit studie. Samtalerne vil finde sted i slutningen af oktober 2023.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at kontakte landssekretær Helene Silva-Sørensen på info@makomiteen.dk eller tlf. 21 52 17 40

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!