Hjem » Nyheder » Praktikant i Mellemamerika Komiteen forår 2024

Praktikant i Mellemamerika Komiteen forår 2024

  • af

Vil du have erfaring med at arbejde i en NGO? Mellemamerika Komiteen søger en praktikant som frivillig- og eventkoordinator. Vi er en af Danmarks eneste NGO’er som udelukkende arbejder for at støtte udviklings- og solidaritetsarbejdet i Mellemamerika. Som praktikant bliver en ​del af vores lille frivillige sekretariat, og får derigennem også frivillige og aktivister som kollegaer

Frivillig- og projektkoordinator i Mellemamerika Komiteen, 30-37t/ugen i foråret 2024.

Som praktikant kommer du til at være tovholder og igangsætter for frivilliggrupper og oplysningsaktiviteter i Mellemamerika Komiteen. Du vil være samlepunktet i organisationen ved at have kontakt med både nye og eksisterende frivillige! Arbejdet indebærer introduktion og hvervning af nye frivillige, besøg og oplæg på uddannelsesinstitutioner,  afholdelse af events med fokus på Mellemamerika, i særdeleshed vores successfulde sprog- og kulturcafeer hver anden uge. Og ikke mindst være fungerende koordinator på et af vores udvekslingsprojekter i Mellemamerika. En opgave som både kræver overblik, handlekraft, faglighed og god energi. Som koordinator er du kontaktperson har du en masse ansvar og mulighed for at få unik erfaring med projektdesign og monitorering samt planlægning og udførsels af relevant aktiviteter og kampagner i løbet af dit praktikforløb. Der er plads til at du kan udfolde dine egne idéer. Det er derfor vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og kan strukturere din egen tid. Der er mulighed for ‘home office’ 2-3 dage om ugen. 

Du kommer blandt andet til at:

  • Være kontaktperson og sparingsperson for frivillige på tværs af projektgrupperne.
  • Organisere oplysningsarrangementer (herunder sprog- og kulturcafeerne)
  • Sørge for godt sammenhold blandt de frivillige ved at organisere sociale aktiviteter.
  • Være koordinator på et af vores udvekslingsprojekter
  • Rekruttere og fastholde frivillige, herunder eventuelle besøg på relevante uddannelsesinstitutioner.
  • Kreative opgave såsom indlæg til nyhedsbreve og posts til sociale medier.
  • Ugentlig sparring, vejledning og idéudveksling med landssekretæren

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til/eller interesse for Mellemamerika og at du har erfaring med projekt og/eller frivilligkoordinering. Ligeledes er det en fordel at kunne tale/forstå spansk, men heller ikke et krav. Der vil være forskudte arbejdstider cirka 2-3 dage om ugen grundet arrangementer og møder med frivillige som typisk foregår om eftermiddagen. Du får base på vores kontor i Solidaritetshuset på Nørrebro sammen med vores landssekretær men der er mulighed for at arbejde hjemmefra 2-3 dage om ugen. Stillingen er en ulønnet praktikant stilling.

Om Mellemamerika Komiteen:

Mellemamerika Komiteen (MAK) er en solidaritetsorganisation. Vi ønsker at skabe en aktiv solidaritet med befolkningerne i Mellemamerika: derfor støtter vi aktivt kampen for social retfærdighed, selvbestemmelse og menneskerettigheder, og prioriterer at samarbejde direkte med politiske og folkelige bevægelser. De sidste over 40 år har vi arbejdet med bondebevægelser, fagbevægelser, kvinderettighedsorganisationer og ungdomsorganisationer. Vi er en lille næsten frivilligdrevet organisation med én deltidsansat. Derfor er rollen som frivilligkoordinator en stor og essentiel rolle.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning og dit CV til info@makomiteen.dk nu. Vi holder løbende samtaler i november indtil rette kandidat er fundet! Praktikantstillingen kan både være deltid og fuldtid og er tænkt med start 1. februar 2024 indtil juni 2024. Vi kan tilpasse datoerne dit studie. 

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at kontakte landssekretær Helene Silva-Sørensen på info@makomiteen.dk eller tlf. 21 52 17 40

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!