Hjem » Nyheder » Nyt fra REMO-kvinderne

Nyt fra REMO-kvinderne

  • af

Nyhedsbrev fra REMO-kvinderne

En opdatering fra REMO-kvinderne på Ometepe i Nicaragua. 

De fortæller blandt andet om hvordan de to orkaner Eta og Iota i november har påvirket dem, deres arbejde, høsten og lokal samfundet.

Oktober og november er årstiden hvor man normalt høster på Ometepe. De enorme mængder vand gik især ud over sorghum- og majsplanter. Hvis ikke kvinderne lykkedes med at få genplantet sommercyklussen med et vandingssystem, står de til at gå en sæson med madmangel i møde.

Derudover fortælles der om deres fremtidige prioriteter og hvordan de planlægger at distribuere deres tid. Kvinderne vil forsætte deres arbejde i marken og sørge for de nødvendige renovationer af deres lokaler som blev beskadiget efter orkanerne. En indsats der kommer til at kræve dobbelt arbejde fra alle. 

Deres sociale arbejde med udsatte kvinder forsætter selvfølgelig også. Som de skriver i rapporten er deres arbejde med udsatte kvinder forsat høj prioritet.  Nødvendigheden og alvoren af deres arbejde bliver tydeliggjort i statistikken om antallet af ‘femicidios’ (kvindedrab) i Nicaragua fra 2020. Et tal som (stadig) er alarmerende højt.

Til trods for diverse udfordringer, COVID19 og naturkatastrofer holder REMO-kvinderne som sædvanligt hovedet højt mens de forsætter deres prisværdige arbejde.

Vi i MAK er stolte og beærede over at være med til at støtte deres arbejde. Vi ser frem til at forsætte samarbejdet og følge REMO-kvinderne i deres vigtige arbejde i 2021.

Læs hele rapporten på spansk herunder.

Side 1
Side 2
Side 3

Husk at du stadig kan nå at købe en solidaritetsaktie og derved være med til at støtte kvinderne i at frikøbe deres aktivitetshus og jord! 

Det er altafgørende for at sikre kvindernes fremtidige arbejde!

Læs mere om hvordan du kan købe en solidaritetsaktier her