Hjem » Rejs ud » Hvad er en brigade?

Hvad er en brigade?

Brigade som rejseform 

At tage på brigade er en unik rejseform, hvor du sammen med andre unge danskere arbejder frivilligt på projekter og bor hos lokale familier. Med brigaden får man et land og et folk ind under huden. På brigade får i mulighed for at lave egne projekter og indgå i samarbejde med lokale organisationer.

Brigaden er for dig som søger at få indblik i et land og en kultur fra flere forskellige vinkler. Ved at tage med på brigaden bakker du op om de folkelige initiativer og bevægelser i Mellemamerika blandt regionens fattige flertal. På den måde kan du være med til at støtte en social og bæredygtig udvikling i Mellemamerika.

Hvilke rammer er der for brigaden?

De overordnede rammer for rejsen er sat på forhånd. Vi sørger for den praktiske planlægning af rejsen, men deltagerne har rig mulighed for at sætte deres præg på turen. Vi ansætter en koordinator, hvis arbejde er at holde styr på alle trådene, men ellers deltager koordinatoren på lige fod med alle andre. Koordinatoren har samtidig et godt kendskab til spansk og kulturen i henholdsvis Nicaragua eller Guatemala.

Hvorfor vælge at tage på brigade?

  • Lav frivilligt arbejde.
  • Vær med til at planlægge dit ophold.
  • Lær eller forbedre dit spansk.
  • Få et bedre kendskab til politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemamerika.
  • Vær med til at udvise solidaritet med den lokale befolkning i deres kamp for selvbestemmelse, demokrati og menneskerettigheder.
  • Oplev en kulturel udveksling mellem danskere og nicaraguanere eller guatemalanere.
  • Ved at tage på brigade får du en oplevelse for livet, og venskaber du aldrig vil glemme.

Mellemamerika Komiteen har siden 1980 sendt brigader afsted til Nicaragua og siden 1994 også til Guatemala, og vi har et tæt samarbejde med sociale og politiske organisationer i landet.

Du kan se en film om landsbyopholdet her: