Hjem » Nyheder » Tak 2021, velkommen 2022

Tak 2021, velkommen 2022

  • af

Året der gik i MAK

2021 har været et år i forandring! Genåbning, nedlukning, ny landssekretær, nyt FU, nye frivillige – ‘gamle’ frivillige, projekter, sammenkomster, marked, debat, dans, demonstrationer og meget meget mere. 

Alt i alt, har det igen vist sig at MAK har nogle seje og stærke kerne-frivillige som altid tropper op med gode idéer, godt humør, initiativ og gå-på-mod. 

I februar 2021 fik MAK ny landssekretær efter at være blevet drevet af forretningsudvalget i mange måneder. Daværende FU, bestående af Nicoline, Marie og Ida, stod for at ligge et nyt ambitiøst budget for organisationen med fokus på bæredygtige løsninger der sikrer økonomien på den lange bane.

Eventgruppen sørgede i vintermånederne for en interaktiv skattejagt MAKJAGT rundt i København hvor man fik indsigt i forskellige Mellemamerika relaterede steder og begivenheder i byen i et corona-restriktions-venligt format.
I foråret og sommeren samledes frivillige til picnics og møder hvor især de sociale relationer blev plejet samtidig med at idéer for fremtiden blev delt og planlagt.

På kvartalsmødet i foråret satte nye som gamle frivillige ord på hvad det betyder for dem at være frivillige i MAK og hvad der for dem gør organisationen unik. Her var der stor enighed og at det er den frivilligbårne, flade magt struktur, frihed og projektarbejde som vægter højest.

Sensommeren bød på stort loppemarked med latinamerikansk stemning hvor danske lopper, latinamerikanske artesanos fyldte Solidaritetshuset på Griffenfeldsgade med varme gensyn og nye bekendtskaber.

Derudover var der kaffebod med Nicaraguansk kaffe og La Alianza danesa-nicaragüense stod for lækre tacos og den nicaraguanske klassiker ’indio viejo’.

Vi vurdere at ca. 200 personer besøgte os i løbet af dagen. Vi håber at kunne gentage succesen igen i 2022 – måske med bedre vejr og flere boder!

 

Baggrundsgruppen MAKkult har arbejdet hårdt med deres CISU-finansierede projekt ’Organizarte’ i samarbejde med Artefacto i Guatemala. Projektet blev forlænget på grund af udfordringer i forbindelse med COVID-19, men gruppen er på trods næsten nået i mål og var på evaluerings-besøg i Oktober 2021. 

I oktober 2021 afholdte MAK den Første af seks MAKTALKs med fokus på demokrati og menneskerettigheder i Mellemamerika.

Her var fem eksperter fra Nicaragua med forskellig baggrund og perspektiver inviteret til at præsentere og diskutere deres syn på demokrati i Nicaragua i forbindelse med det kommende ‘valg’ i landet d. 7. november 2021.

Efter panel-debaten havde La Alianza danesa-nicaragüense sørget for lækker chili con/sin carne til de fremmødte som blev nydt mens Nicaragua-interesserede diskuterede videre på kryds og tværs.

I slutningen af oktober afholdte MAK traditionen tro landsmøde og generalforsamling.

Her blev et helt nyt FU valgt, da ingen fra det tidligere FU ønskede at forsætte. For første gang (måske i MAKs historie) består FU af tre nationaliteter med Mellemamerika repræsenteret.

Dette passer godt med MAKs ønske om at gå i en mere internationalt inkluderende retning. Dette ses blandt andet også i flere frivilliggrupper hvor der nu bliver afholdt møder på engelsk eller spansk.

Det nye FU, Osmerlin (Nicaraguansk), Lasse (Dansk) og Noël (Tysk)

MAK stod sammen med Nicaragua-netværket for et hyggeligt event med Nicaragua i fokus i november hvor to gæster fra Nicaragua var på besøg i København.

Det var en festlig aften hvor der både var plads til politiske diskussioner, spørgsmål, lækker mad, sang, musik og dans.

Århus var så heldig også at have besøg af den ene af de to gæster (Laura Lau) til et hyggeligt søndags-arrangement d. 14. november 2021 i deres nye lokaler.

Indsamlingen til REMOs køb af aktivitetscenteret på Ometepe sluttede som en stor succes!

Kæmpe ros og tak til alle bidragsydere og frivillige der har hjulpet med indsamlingen.

Doña Adelia
d. 6. november deltog MAK i en demonstration på Kultorvet i København for at gøre opmærksom på valg-farsen i Nicaragua. Dette var en del af et internationalt initiativ og der blev afholdt demonstrationer samme dag i flere lande.

MAK siger TAK for et fantastisk år og vi glæder os til at se hvad 2022 bringer!